• Producent: Prismafood
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec do pizzy 3-komorowy elektryczny marki Prismafood. umożliwia jednoczesny wypiek aż 3 blach z pizzą o rozmiarach 60x40 cm lub 3 pizz o śr. 45 cm albo pokaźniejszą liczbę mniejszych pizz. Piec nadzwyczajnie sprawdzi się w dużych pizzeriach. Zakres temperatury urządzenia wynosi od 45 do 455°C. Sterowanie manualne osobne dla każdej komory. Na panelu sterowania znajdują się osobne pokrętła do sterowania temperaturą grzałki górnej i dolnej. 3 przełączniku umożliwiają włączenie oświetlenia komory, samej grzałki dolnej lub samej grzałki górnej. Dno komory pieca wyłożone jest kamieniem szamotowym dla szybkiego i równomiernego nagrzewania komory. Przeszklone drzwi do każdej z komór pozwalają na śledzenie procesu wypiekania. Pokrywa pieca tworzona jest ze stali malowanej na czarno, front i drzwi ze stali nierdzewnej.

Piec posiada 6 niezależnych grzałek i 6 termostatów. Urządzenie zostałowyekwipowane w minutnik z możliwością ustawienia maksymalnego czasu na 15 minut.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne