• Producent: Szajna Renata, Ławniczak Danuta
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302147159
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Danuta Ławniczak, Renata Szajna
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 304
  • Rok wydania: 2017

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości). Autorki podręcznika wyczerpująco opisały zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, predyspozycji i umiejętności koniecznych do realizowaniu zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości.

Omówiły zasady opracowywania karty menu, doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień, nakrywania stołu i uzupełniania maszyn, bielizny, zastawy stołowej i sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów.

Wiadomości teoretyczne wsparły licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby ich ergonomicznego wykorzystania.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki