• Producent: Format-AB
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788389184887
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Longina Borkowicz
  • Wydawnictwo: Format-AB
  • Ilość stron: 152
  • Rok wydania: 2020

Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna, a także pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań.

Jest opracowana do nowej podstawy programowej, zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 16 maja 2019 r. W sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego i dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego.

Repetytorium przeznaczone jest dla uczniów branżowej szkoły pierwszego stopnia w zawodzie kucharz, uczniów technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, a także słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych w kwalifikacji HGT.02.

oraz wszystkich, którzy chcą poznawać sztukę kulinarną. Celem repetytorium jest teoretyczne powtórzenie kluczowych zagadnień w obszarze tematycznym, a także wykonanie zadań poręcznych związanych z teorią.

Większość zadań użytecznych to ćwiczenia gastronomiczne stopniowo odkrywające techniki i sztukę kulinarną. Przepisy kulinarne zaprezentowane są przejrzyście i czytelnie. Uwzględniają zapotrzebowanie ilościowe ascetycznców, nietrudny dostęp minimalistycznców, narzędzia potrzebne do wykonania zadania, polską tradycję, nowe trendy kulinarne oraz postępowy wpływ na żywienie człowieka.

Każdy dział materiału edukacyjnego zawiera ciekawostki i wskazówki, które mogą być {pomocn|przydatn)e w kształceniu gastronomicznym. Pracownia gastronomiczna zostanie wydana w trzech częściach.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki