• Producent: WSiP
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302157103
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Ewa Giemza
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 152
  • Rok wydania: 2016
  • Poziom nauczania: szkoła średnia
Podręcznik szczegółowo cechuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia zwykle występujące błędy podczas przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo ukazuje budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę przeważnie występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym. Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszelkich ascetycznców, których używa się w produkcji pieczywa. Mieści dużo użytecznych wskazówek. Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące podczas powstawania ciasta żytniego i pszennego. Demonstruje zróżnicowane metody techniczne ich produkcji. Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.
  • Autorzy: Giemza Ewa
  • Ciężar: 0,238
  • Format: 17.0x24.0cm
  • ISBN: 9788302157103
  • Języki: polski
  • Kod wydawcy: 20321
  • Miejscowość: Warszawa
  • pojemność: 152
  • Oprawa: Miękka
  • PKWiU: 58.11.1
  • Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
  • Rok wydania: 2016
  • rodzaj publikacji: KS
  • Wydanie: 1
  • Wydawca: WSiP
  • Wysokość: 5

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki