Profesjonalna schładzarka szokowa firmy FORGAST wytwarzana z wysokiej jakości stali rdzoodpornej to nadzwyczajne rozwiązanie dla wymagających użytkowników, którzy cenią najwyższą jakość i funkcjonalność. Urządzenie to umożliwia
szybkie schładzanie potraw z temperatury +90°C do +3°C w zaledwie 90 minut i
szybkie zamrażanie z temperatury +90°C do -18°C w 240 minut.
genialna izolacja cieplna z pianki poliuretanowej o grubości 60 mm i gęstości 40 kg/m3 gwarantuje niepokaźne straty ciepła i niskie zużycie energii. Urządzenie jest wolne od destrukcyjnych związków CFC, co czyni je przychylnym dla środowiska.
wygodne w użytkowaniu
- Samozamykające się drzwi ze stali rdzoodpornej posiadają komfortowy uchwyt na całej długości, co ułatwia ich otwieranie i zamykanie.
- automatyczne domykanie drzwi poniżej kąta 90° zapewnia komfort używania i uniemożliwia niepotrzebnej utracie ciepła.
- Maksymalny kąt otwarcia drzwi 120° przystępny dostęp do wnętrza komory.
- Nóżki z regulacją wysokości w zakresie 12,5-20 cm dobranie urządzenia do nierównych powierzchni.
- Cyfrowy panel sterowania zagwarantuje instynktowną obsługę i staranną kontrolę nad temperaturą i parametrami pracy urządzenia.
- Sonda rdzeniowa zezwala na precyzyjne monitorowanie temperatury w środku artykułu podczas procesu schładzania albo zamrażania.
Funkcjonalność i bezpieczeństwo
- automatyczne odparowywanie skroplin za pomocą gorącego gazu z kompresora minimalizuje ryzyko rozwoju pleśni i bakterii oraz zagwarantuje optymalne warunki przechowywania żywności.
- Szczelny skraplacz z wentylatorem zapewnia skuteczną pracę urządzenia i broni je przed przegrzaniem.
- Możliwość wyboru trybu pracy: chłodzenia albo zamrażania, w zależności od potrzeb.
- Po zakończeniu procesu schładzania albo zamrażania urządzenie automatycznie przechodzi w tryb konserwacji, utrzymując odpowiednią temperaturę przechowywania.
Schładzarka szokowa dopasowana jest do 8 pojemników GN 1/1, co zagwarantuje dużą objętość i funkcjonalność.
Urządzenie to wspaniałe rozwiązanie dla:
- restauracji
- hoteli
- barów
- sklepów spożywczych
- zakładów przetwórstwa spożywczego
zalety schładzarki szokowej:
- prędkie schładzanie i zamrażanie żywności
- Zachowanie świeżości i wartości odżywczych produktów
- Wydłużenie terminu przydatności do spożycia
- Zmniejszenie ryzyka rozwoju bakterii
- Oszczędność czasu i energii
- Wysoka jakość wykonania i wytrzymałość
dodatkowe właściwości:
- automatyczne domykanie drzwi poniżej kąta 90°
- Maksymalny kąt otwarcia drzwi 120°
- Nóżki z regulacją wysokości w zakresie 12,5-20 cm