Przechowywać w piwnicy do 14 lat. Podawać schłodzone. Pierre i Sophie Larmandier to dynamiczna para stojąca za szampanem Larmandier-Bernier, który jest powszechnie uznawany za jednego z najkorzystniejszych niewielkich producentów w regionie.
Rodzina posiada około 15 hektarów najkorzystniejszych winnic na Côte des Blancs, które są uprawiane biodynamicznie od ponad 20 lat. Obejmują one winnice Premier Cru w Vertus i Grand Cru w Cramant, Chouilly, Oger i Avize.Para dba o traktowanie swoich winorośli z najwyższym szacunkiem, by produkować owoce najkorzystniejszej jakości.
Wszystkie winogrona zbierane są ręcznie, a do fermentacji stosowane są wyłącznie dzikie drożdże. To zachwycające Premier Cru powstało z działki Chardonnay o nazwie Les Barillers, która ma charakterystyczny terroir, który produkuje wyjątkowo złożone wino z dużą ilością mineralności.W winiarni winogrona są delikatnie wyciskane, a moszcz fermentuje w beczkach, a druga fermentacja odbywa się w butelkach w piwnicach.
Tutaj szampan dojrzewa przez co najmniej pięć lat na osadzie drożdżowym przed wylaniem. Dzięki długiemu dojrzewaniu i najlepszemu terroir nie dodaje się do niego cukru, co powoduje, iż jest to szampan wytrawny z dużą czystością i precyzją.
nieprzeciętny wybór do serwowania jako uroczysty aperitif lub do kanapek, ostryg albo dań rybnych.