Przechowywać w piwnicy do 20 lat. Zdekantować do godziny przed podaniem.W 1999 roku 22-letni Stéphane Usseglio objął rządy w Domaine Raymond Usseglio. Domena jest instytucją Doliny Rodanu, oficjalnie założoną w 1964 roku poprzez rodziców Stéphane'a, Raymonda i Danielle.Posiadłość pozyskuje winogrona typowo z apelacji Châteauneuf-du-Pape, gdzie łącznie uprawia się 18 hektarów winorośli.
Do produkcji atrakcyjnych cuveés stosuje się najróżniejsze metody, od fermentacji w betonowych zbiornikach po gliniane amfory. Stéphane nadzorował przejście posiadłości na rolnictwo biodynamiczne, a Domaine Raymond Usseglio jest w pełni certyfikowany od 2015 roku."La Part des Anges" to czerwona mieszanka oparta na Mourvedre, z bogatym dymnym bukietem cedru, lukrecji i fiołków.
elementy drewna i przypraw, które są tak wyraźne w nosie, pochodzą ze starzenia w nowych dębowych beczkach. Grenache stanowi 20% mieszanki, a Syrah 10%. W ustach jest soczyste i świeże, z nutami czerwonej porzeczki, żurawiny i czarnych owoców pestkowych, takich jak śliwka.
Na miłym finiszu wyczuwalne są nuty owoców cytrusowych i soli. "La Part des Anges" świetnie komponuje się z pikantnymi daniami warzywnymi, takimi jak faszerowana papryka, marokańskie tagine albo alternatywnie z prostym stekiem z grilla.