Przechowywać w piwnicy do 4 lat. Podawać schłodzone. To tradycyjne Sonoma Sauvignon otwiera się interesującymi nutami wiciokrzewu, białej brzoskwini, jabłka i ananasa. Pierwszy łyk ujawnia żywą świeżość jednostajną egzotycznymi smakami owoców tropikalnych i nutą tostowego dębu na rześkim i czystym finiszu.
Owocowy i lekki charakter tego wina powoduje,wyśmienicie pasuje do picia jako aperitif i do podawania z daniami warzywnymi, takimi jak szparagi i sałatki liściaste albo świeże ryby i owoce morza.Hrabstwo Sonoma w regionie Dry Creek Valley AVA uprawia winogrona od ponad 140 lat dzięki ciepłemu i słonecznemu klimatowi, który idealnie nadaje się do uprawy winorośli.
Winnica Dry Creek ma szczególne znaczenie dla regionu, ponieważ była to pierwsza winnica założona w dolinie po wprowadzeniu prohibicji. Człowiekiem stojącym za stworzeniem Dry Creek Vineyard jest David S.
Stare, którego odważna wizja regionu pomogła przekształcić Dry Creek Valley z małej kolekcji rodzinnych gospodarstw owocowych w znany region winiarski.Posiadłość została założona w 1972 roku i zbudowała mocną reputację dzięki solidnym winom Zinfandel i Cabernet Sauvignon, które prawidłowo rozwijają się w Dry Creek Valley.
Terroir genialnie nadaje się dodatkowo do aromatycznych białych win, takich jak to Sauvignon Blanc. David dodaje niewielką część Sauvignon Musque i Sauvignon Gris, by dodać złożoności, a także fermentuje w beczkach 16% gotowej mieszanki, by uzyskać dodatkowy charakter.