Przechowywać w piwnicy do 5 lat. Podawać schłodzone. Półdzielnia Sieur d'Arques została założona w 1946 roku przez grupę lokalnych winiarzy, którzy chcieli połączyć swoją wiedzę i zasoby, żeby stworzyć najkorzystniejsze osiągalne wina z ich wyjątkowych winorośli.
Ich Grand Cuvee 1531 nosi nazwę znanego roku, w którym mnisi z pobliskiego opactwa Saint Hilaire przekształcili tradycje winiarskie regionu, produkując w swoich piwnicach pierwsze na świecie wino musujące.Dziś spółdzielnia koncentruje się na produkcji perfekcyjnych win musujących i spokojnych czerwonych i białych z lokalnych odmian winorośli.
Grand Cuvee Cremant de Limoux to wytrawne różowe wino musujące, które zostało tworzone z Chardonnay i Chenin Blanc oraz odrobiny Pinot Noir, by nadać mu doskonały subtelny różowy odcień.W nosie wyczuwalne są aromaty rozgniecionych malin, truskawek i dojrzałych brzoskwiń, a na podniebieniu orzeźwiająca kwasowość, gładkie bąbelki i pyszne smaki jagód.
Cremant de Limoux jest stworzony zgodnie z tradycyjną metodą, która jest tym samym procesem, który jest wykorzystywany do produkcji szampana. Po pierwszej fermentacji wino jest butelkowane, a druga fermentacja odbywa się w butelce w celu wytworzenia bąbelków.
Następnie wino dojrzewa poprzez 12 miesięcy w butelce z komórkami drożdży, co pomaga uzyskać korzystnie zaokrągloną teksturę i pyszne nuty ciasta i prażonych orzechów.