Proszę przechowywać w piwnicy do 6 lat. Nie trzeba dekantować przed podaniem.Założona przez braci Pasqua w Weronie w 1925 roku, ta rodzinna marka winiarska jest obecnie w rękach trzeciego pokolenia. Aktualnie eksportują swoje doskonałe wina na cały świat i specjalizują się w tworzeniu klasycznych lokalnych win, takich jak Amarone della Valpolicella i Prosecco.
Rodzina produkuje dodatkowo bardziej progresywne i innowacyjne style, takie jak nietrudne do picia Primitivo, które jest włoską nazwą Zinfandel.woce do produkcji tego solidnego czerwonego wina pochodzą z Apulii i są zbierane ręcznie, a następnie momentalnie transportowane do winiarni w celu zachowania jakości.
Winogrona są następnie fermentowane w zbiornikach o kontrolowanej temperaturze, a następnie dojrzewają w drewnianych beczkach przez 6 miesięcy przed butelkowaniem.Włoskie Primitivo może być nieco bardziej minimalistyczne i taniczne aniżeli Zinfandel, ale ta jedwabiście gładka wersja łączy w sobie to, co najkorzystniejsze z obu stylów.
Soczyste i uwodzącye nuty cassis, jeżyn i ciemnych śliwek wybuchają z kieliszka, w trakcie gdy pierwszy łyk ujawnia spore, pełne ciało, aksamitną konsystencję i odważny finisz z dużą ilością zalotnych nut owocowych.
nieprzeciętnie komponuje się z bogatymi daniami z czerwonego mięsa, takimi jak żeberka z grilla, stek ribeye lub znaczny gulasz z wołowiny lub dziczyzny.