Przechowywać w piwnicy przez 15 lat albo dłużej. Zdekantować do godziny przed podaniem.Vertebra de la Figuera to wyrafinowane czerwone wino z bukietem czarnych owoców, anyżu gwiazdkowatego i zielonych ziół.
Jego nazwa pochodzi od góry Figuera, gdzie owoce Garnacha Fina rosną na glebie z czerwonej gliny i gipsu, około 600 metrów nad poziomem morza.Misją Terroir al Límit jest rzucenie światła na każdy zakamarek unikatowego krajobrazu Prioratu za pośrednictwem wina.
Linia Terroir Sense Fronteres poświęcona jest najistotniej górzystym i bogatym w minerały lokalizacjom Prioratu. Została założona w 2001 roku poprzez dwóch przyjaciół, niemieckiego winiarza Dominika Hubera i południowoafrykańskiego enologa Ebena Sadie, którzy poznali się podczas pracy dla rodziny Perez w winnicy Mas Martinet.To jasne czerwone wino powstało z Garnacha Fina, winogron o pokaźniejszych jagodach i cieńszych skórkach niżeli jego bardziej lubiany odpowiednik, Garnacha.
Po 8 miesiącach leżakowania w cemencie otrzymujemy eleganckie, wyraziste wino z nutami jeżyn, granatu, lukrecji i suszonych ziół. Smaki te są wspierane poprzez kredową mineralność, drobnoziarniste taniny i fantastyczne napięcie.
Aby uwolnić pełny potencjał tego wina, proszę scalać je z pieczonym indykiem, wieprzowiną lub potrawami z czerwonymi przyprawami.