Frytownica elektryczna z kranem FE-77VT z dwiema komorami o obszerności około 8 l każda asygnowana do fachowej gastronomii. Wykonanie – stal nierdzewna. Frytkownica perfekcyjnie pasuje nie tylko do smażenia frytek, lecz także do smażenia w głębokim tłuszczu kiełbasek, ryb, krokietów, mięsa itp. Grzałka frytkownicy wytworzona w dodatku ze stali nierdzewnej. Kompozycja komory zagwarantuje utrzymanie tzw.zimnej strefy, która zabezpiecza przed spalaniem drobnych resztek produktów. Kontrolka włączania i wyłączania powiadamia pracę frytkownicy. Regulacja temperatury w zakresie od 50 do 190ºC za pomocą pokręteł. Wygodne uchwyty na obudowie do przenoszenia frytkownicy.
Uwaga:
Montaż urządzenia musi być wytwarzany poprzez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.