Frytownica elektryczna wyprodukowana ze stali rdzoodpornej przeznaczona do mistrzowskiej gastronomii. Nadzwyczajnie pasuje nie tylko do smażenia frytek, lecz także do smażenia w głębokim tłuszczu kiełbasek, ryb, krokietów, mięsa itp. Grzałka frytownicy produkowana ze stali rdzoodpornej. Kompozycja komory zapewnia utrzymanie tzw. Zimnej strefy, która zabezpiecza przed spalaniem niewiele znaczących resztek produktów. Kontrolka grzania oznajmia pracę frytownicy. Regulacja temperatury w zakresie od 50 do 190ºC za pomocą pokrętła. Kompory frytownicy posiadają objętość optymalnie 5 i 8 litrów.
Uwaga:
Frytownica EF posiada wyłącznik kolebkowy z osłonką i kabel elektryczny z tworzywa nienaturalnego. Urządzenie nie ma uchwytów bocznych, ani także uchwytów wanny. Frytownica nie ma osłony grzałki i termopar.