Kostkarka do lodu Forgast o drobnej, kompaktowej budowie, jest fachowym urządzeniem przeznaczonym do każdego rodzaju obiektu gastronomicznego. Może być stosowana jako główne albo pomocnicze urządzenie do produkcji kostek lodu. Dzięki efektywnemu systemowi chłodzącemu realne jest uzyskanie około 15 kg kostek lodu w ciągu doby. Zasobnik na lód ma objętość 1,4 kg. Kostkarka produkuje kostki lodu metodą zanurzeniową, dzięki czemu powstają kostki o cylindrycznym profilu i obłym zakończeniu. Wnętrze kostki jest puste, co efektywnie wpływa na szybsze schładzanie napoju. Urządzenie pozwala na dobór 3 rozmiarów kostki. W zależności od wybranego rozmiaru, czas produkcji kostek wynosi od 7 do 20 minut. Trafna temperatura wody wlewanej do zasobnika może wynosić od 7 do 32 °C.
pokrywa kostkarki została tworzona ze stali nierdzewnej, dzięki temu urządzenie korzystnie się demonstruje i jest przystępne w czyszczeniu. Kompaktowa budowa i postępowy design umożliwiają użytkowanie kostkarki bezpośrednio na barze lub miejscu widocznym dla klientów. Niska waga zezwala na zmianę miejsca eksploatacji w zależności od aktualnych potrzeb. Dzięki zasobnikom na wodę oraz lód urządzenie nie wymaga specjalnie przygotowanych przyłączy wodno-kanalizacyjnych. Obsługa kostkarki jest prosta i intuicyjna a niskie zużycie energii wpływa stanowczo na ochronę środowiska naturalnego.
W pakiecie szufelka do lodu.