Nóż do chleba Loft ma ostre ząbki, które wspaniale sprawdzają się do krojenia pieczywa: równocześnie świeżego chleba, jak i bułek, czy choćby słodkich chałek bądź drożdżówek. Korzystanie z ostrego narzędzia widocznie przyśpieszy przygotowywanie ulubionych kanapek.
Nóż wykonany został z wysokiej jakości stali rdzoodpornej X50CrMoV15 z dodatkiem chromu, wanadu i molibdenu. Dzięki czemu jest bardziej wytrzymały i odporny na korozję. Twardość ostrza noża Loft na skali Rockwella wynosi 55-56 Hrc.
w trakcie krojenia produktywnie przecina produkty spożywcze, przyśpieszając pracę w kuchni. Model Loft został wyekwipowany w ergonomiczną i przeciwpoślizgową rękojeść z trwałego tworzywa Abs, która gwarantuje pewny chwyt, nawet w trakcie intensywnego wykorzystywania.
Na końcówce rączki znajduje piktogram określający wariant i przeznaczenie noża.