• Producent: Giesser Messer
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: do steków
  • Długość noża: 110 mm

Nóż do steków GIESSER MESSER to unikatowe narzędzie, które łączy w sobie najwyższą jakość wykonania, precyzję krojenia i wygodę używania. Wykonany z myślą o perfekcyjnym cięciu steków, nóż ten rewelacyjnie stanie na wysokości zadania w każdej kuchni, równocześnie fachowej, jak i domowej.

właściwości produktu:

  • Ostrze z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej: wytwarzane z hartowanej stali, ostrze noża charakteryzuje się rewelacyjną trwałością i ostrością, dzięki temu bez trudu kroi choćby najgrubsze kawałki mięsa. Stal hartowana do twardości 56 stopni w skali Rockwella zapewnia długofalową ostrość oraz wytrzymałość na uszkodzenia.
  • wyjątkowo cienka powierzchnia ostrza: Ostrze noża jest wyjątkowo cienkie, co minimalizuje opór podczas krojenia. Dzięki czemu nóż gładko przesuwa się poprzez mięso, nie rozrywając go, co pozwala na uzyskanie świetnych plastrów.
  • Ręczne ostrzenie: Każde ostrze jest ręcznie ostrzone, co zagwarantuje jego wyjątkową ostrość i precyzyjne cięcie. Dzięki czemu nóż jest gotowy do wykorzystania od razu po wyjęciu z opakowania.
  • ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego: Nóż wyposażony jest w gładki, poręcznie ukształtowany uchwyt, który zapewnia pewny i komfortowy chwyt. Rękojeść produkowana z tworzywa sztucznego jest nie tylko komfortowa w stosowaniu, lecz także spełnia wszelkie normy bezpieczeństwa dotyczące kontaktu z żywnością, zgodnie z europejskimi regulacjami (WE nr 1935/2004 i UE nr 10/2011).
  • Łatwość czyszczenia: Nóż można myć w zmywarce, co ułatwia utrzymanie go w czystości. Ale, by zachować ostrość na dłużej, zaleca się mycie ręczne.

Nóż do steków GIESSER MESSER to nieprzeciętny dobór dla każdego, kto ceni sobie jakość, precyzję i komfort pracy w kuchni. Jego potężna konstrukcja i unikatowa ostrość sprawiają, iż krojenie steków staje się przyjemnością, a każdy posiłek nabiera wyjątkowego charakteru.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne