Uwaga miłośnicy ryb! Wolisz jeść filety rybne czy w pełni? Niezależnie od preferencji bezwzględnie Ci potrzeba noża do filetowania, za pomocą którego łatwo oddzielisz cenne filety od kości. Pracuj jak profesjonaliści i odważ się spróbować swojej pierwszej ryby w całości, comber z dziczyzny lub pieczeni.
Nóż do filetowania z kolekcji ZWILLING Gourmet łączy w sobie innowacyjną technikę i tradycję. Uwydatnia się smukłym, sprężystym ostrzem i ergonomiczną rękojeścią z tworzywa nienaturalnego z trzema nitami z laserowym logo ZWILLING na środkowym nitowaniu.
Nóż z ostrzem o długości 18 cm jest nieskomplikowany w użyciu i trafny nawet dla początkujących. Ostrze zostało precyzyjnie wykute z kawałka stali i dlatego idealnie pasuje do perfekcyjnego i nad wyraz cienkiego usuwania filetów.
Ostrze FRIODUR jest dodatkowo utwardzane lodem w specjalnym procesie. Dzięki czemu ostrze jest wyjątkowo wytrzymałe, rozciągliwe i oporne na korozję. Te właściwości są podstawą pierwszorzędnego cięcia i dokładnego ostrzenia noża.
Co ciekawe, nóż do filetowania pasuje nie tylko do krojenia ryb. Może być wykorzystywany na niemało sposobów. Możesz go użyć do usunięcia ścięgien albo skóry z mięsa. Jeśli chcesz filetować mięso, ryby i owoce, wybierz wysokiej jakości nóż do filetowania ZWILLING z serii Gourmet.
cechy SZCZEGÓLNE Hartowane lodem ostrze FRIODUR® ze specjalnego stopu ZWILLING - dla stanowczo długiej żywotności ostrza i oporności na korozję użyteczny plastikowy uchwyt z trzema nitami z laserowo wyciętym logo ZWILLING® na środkowym nicie - dla niemęczącej i bezpiecznej pracy wykonano w Solingen rozmiary Długość ostrza: 18 cm Długość uchwytu: 11 cm Szerokość uchwytu: 1.8 cm Wysokość: 2 cm Masa: 0.12 kg