• Producent: RestoQuality
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec do pizzy neapolitańskiej AUGUSTO 6 E marki Zanolli. fachowy piec do przygotowywania pizzy neapolitańskiej. Łączy w sobie tradycyjny wygląd z progresywną technologią. Piec opatentowany system AIR TRAP gwarantujący maksymalną oszczędność energii. U wylotu pieca wytwarza się bateria powietrzna, utrzymująca gorące powietrze w środku komory pieca, co powoduje, iż nie ma konieczności zamykania drzwiczek. Piec charakteryzuje wysoka oszczędność energii (do 30%) w kontraście do pieców konkurencyjnych marek. Piec pomieści jednorazowo 6 pizz o śr. 33 cm.

Piec ma podwójną sondę temperatury i oddzielną kontrolę dla grzałki górnej i dolnej. Komora pieczenia została w pełni wyłożona ogniotrwałą ceramiką. Dolna płyta ogniotrwała ma grubość 3 cm. Piec pozwala osiągnąć najwyższą temperaturę roboczą 500 °C w zaledwie 90 minut. Wspaniała izolacja ogranicza nagrzewanie się obudowy. U wlotu do komory znajduje się szeroki blat roboczy wyprodukowany z postarzanego czarnego granitu. Piec ma komin z wyciągiem grawitacyjnym. W komorze pieca znajduje się oświetlenie LED. Piec sterowany jest elektronicznie. Piec można demontować na 5 zróżnicowanych części co upraszcza jego transport i montaż w lokalu. Piec posadowiony jest na podstawie z kółkami ułatwiającej jego ustawienie i późniejsze przesuwanie. Pokrywa wykonana jest ze stali nierdzewnej domyślnie malowanej proszkowo na odcień miedziany.

Inne odcienie: czerwony, niebieski, zielony i biały. O możliwość zmiany koloru obudowy zapytaj sprzedawcę w Dziale Handlowym.
Piece każdorazowo realizowane są na zamówienie klienta.

Uwaga:

Piec wytworzony na zamówienie. Czas realizacji ustalany jest indywidualnie w zależności od ilości zamówień.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne