• Producent: Eka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Black Mask Bakery. przystosowany do 4 blach 600x400 mm. Piec posiada czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu całkowicie znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Gwarantuje to wysoki poziom wilgoci co zniża zużycie wody. Nowoczesnym systemem jest również Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i eliminuje nadmierna wilgoć. Temperatura wewnątrz gotowanego artykułu mierzona jest poprzez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 poziomów, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego cyklu gotowania. Pot USB ułatwia wgrywanie nowych receptur gotowania oraz danych HACCP. Znakomicie pełni również funkcję komory rozrostu, a także szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić nawet 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi mają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi wykonana z trwałego sylikonu, nieskomplikowana do samodzielnej wymiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana pokrywa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i pokrywa pieca tworzona ze stali nierdzewnej. Wypoziomowanie pieca jest możliwe dzięki dostosowywanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej oraz kanalizacji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne