• Producent: Tecnoeka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Black Mask Bakery. dopasowany do 4 blach 600x400 mm. Piec ma czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu kompletnie znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Gwarantuje to wysoki poziom wilgoci co obniża zużycie wody. Postępowym systemem jest na dodatek Drylogic. Zawór sterowany poprzez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i likwiduje nadmierna wilgoć. Temperatura we wnętrzu gotowanego towaru mierzona jest poprzez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 stopni, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego cyklu gotowania. Pot USB usprawnia wgrywanie nowych receptur gotowania oraz danych HACCP. Wyśmienicie pełni też funkcję komory rozrostu oraz szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić nawet 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi posiadają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi wytwarzana z trwałego sylikonu, nietrudna do samodzielnej wymiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i pokrywa pieca wyprodukowana ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest osiągalne dzięki dostosowywanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej oraz kanalizacji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne