• Producent: Eka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Black Mask Bakery. przypasowany do 6 blach 600x400 mm. Piec posiada czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu kompletnie znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Zagwarantuje to wysoki poziom wilgoci co ogranicza zużycie wody. Progresywnym systemem jest ponadto Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i likwiduje nadmierna wilgoć. Temperatura we wnętrzu gotowanego towaru mierzona jest poprzez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 stopni, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego cyklu gotowania. Pot USB upraszcza wgrywanie nowych receptur gotowania oraz danych HACCP. Nieprzeciętnie pełni również funkcję komory rozrostu oraz szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić choćby 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi posiadają blokadę otwarcia, która chroni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi wykonana z trwałego sylikonu, przystępna do samodzielnej wymiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana pokrywa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i obudowa pieca wyprodukowana ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest możliwe dzięki dostosowywanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, a także kanalizacji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne