Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Black Mask Bakery. dostosowany do 6 blach 600x400 mm. Piec ma czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu w całości znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Gwarantuje to wysoki poziom wilgoci co ogranicza zużycie wody. Postępowym systemem jest dodatkowo Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje podmianę powietrza w komorze i likwiduje nadmierna wilgoć. Temperatura we wnętrzu gotowanego artykułu mierzona jest przez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 poziomów, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego cyklu gotowania. Pot USB ułatwia wgrywanie nowych receptur gotowania oraz informacji HACCP. Doskonale pełni również funkcję komory rozrostu oraz szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić nawet 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.
Podwójnie przeszklone drzwi mają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi stworzona z trwałego sylikonu, prosta do samodzielnej podmiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana pokrywa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i pokrywa pieca wytwarzana ze stali nierdzewnej. Wypoziomowanie pieca jest możliwe dzięki regulowanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, a także kanalizacji.