Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Black Mask Gastro. dostosowany do 11 blach GN 1/1. Piec ma czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu kompletnie znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Zagwarantuje to wysoki poziom wilgoci co zmniejsza zużycie wody. Innowacyjnym systemem jest ponadto Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i likwiduje nadmierna wilgoć. Temperatura we wnętrzu gotowanego towaru mierzona jest przez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 poziomów, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego cyklu gotowania. Pot USB usprawnia wgrywanie nowych receptur gotowania oraz informacji HACCP. Genialnie pełni też funkcję komory rozrostu oraz szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić nawet 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.
Podwójnie przeszklone drzwi mają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi wytwarzana z trwałego sylikonu, przystępna do samodzielnej zamiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i pokrywa pieca wykonana ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest realne dzięki dostosowywanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej i kanalizacji.