• Producent: Tecnoeka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Black Mask Gastro. przystosowany do 11 blach GN 1/1. Piec ma czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu kompletnie znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Gwarantuje to wysoki poziom wilgoci co obniża zużycie wody. Nowoczesnym systemem jest jeszcze Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i eliminuje nadmierna wilgoć. Temperatura wewnątrz gotowanego artykułu mierzona jest poprzez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 stopni, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania. Pot USB ułatwia wgrywanie nowych receptur gotowania oraz danych HACCP. Wyśmienicie pełni też funkcję komory rozrostu oraz szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić nawet 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi posiadają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi wytworzona z trwałego sylikonu, prosta do samodzielnej zamiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana pokrywa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i obudowa pieca tworzona ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest realne dzięki regulowanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, a także kanalizacji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne