• Producent: Eka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Touch Screen Bakery . dostosowany do 10 blach 600x400mm. Piec kolorowy, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, pozwala na precyzyjne ustawianie parametrów gotowania.

Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Gwarantuje to wysoki poziom wilgoci co zmniejsza zużycie wody. Progresywnym systemem jest też Drylogic. Zawór sterowany poprzez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i eliminuje nadmierna wilgoć. Temperatura we wnętrzu gotowanego towaru mierzona jest przez punktową sondę. Multilevel cooking zezwala na jednoczesne przygotowanie rozmaitych potraw, wymagających takich samych warunków, ale innym czasie obróbki cieplnej. Piec sygnalizuje kiedy należy wyjąć potrawę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 stopni, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania. System myjący jest samoczynny z 4 programami mycia: Eco, Normalny, Intensywny, Płukanie. Pot USB usprawnia wgrywanie nowych receptur gotowania, a także informacji HACCP. Nieprzeciętnie pełni także funkcję komory rozrostu oraz szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić nawet 500 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi mają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi wykonana z trwałego sylikonu, przystępna do samodzielnej podmiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana pokrywa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i obudowa pieca tworzona ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest realne dzięki dostosowywanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej i kanalizacji.

samoczynny system myjący

Piec konwekcyjno-parowy wyekwipowany jest w postępowy, samoczynny system myjący, który proponuje cztery programy: ECO, Normalny, Intensywny, a także Płukanie, genialnie dopasowane do rozmaitych stopni zabrudzenia komory. Innowacyjna głowica przemywająca pozwala na oszczędność wody nawet do 30%, co przekłada się nie tylko na mniejsze koszty eksploatacji,także na korzyści dla środowiska naturalnego. Dzięki temu codzienne czyszczenie pieca staje się prostsze, bardziej produktywne i przychylne dla budżetu.

Urządzenie objęte jest dwuletnią gwarancją producenta.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne