Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Touch Screen Bakery . przystosowany do 4 blach 600x400mm. Piec barwny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, pozwala na precyzyjne ustawianie parametrów gotowania. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia to wysoki poziom wilgoci co ogranicza zużycie wody. Postępowym systemem jest również Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i usuwa nadmierna wilgoć. Temperatura w środku gotowanego produktu mierzona jest poprzez punktową sondę. Multilevel cooking umożliwia jednoczesne przygotowanie rozmaitych potraw, wymagających takich samych warunków, lecz innym czasie obróbki cieplnej. Piec sygnalizuje kiedy należy wyjąć potrawę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 poziomów, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania. System myjący jest automatyczny z 4 programami mycia: Eco, Normalny, Intensywny, Płukanie. Pot USB ułatwia wgrywanie nowych receptur gotowania, a także danych HACCP. Świetnie pełni też funkcję komory rozrostu i szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić nawet 500 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.
Podwójnie przeszklone drzwi posiadają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi tworzona z trwałego sylikonu, nietrudna do samodzielnej zamiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i obudowa pieca tworzona ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest osiągalne dzięki regulowanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, a także kanalizacji.