Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Touch Screen Bakery . przypasowany do 4 blach 600x400mm. Piec kolorowy, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, umożliwia precyzyjne ustawianie parametrów gotowania. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Zagwarantuje to wysoki poziom wilgoci co zniża zużycie wody. Nowoczesnym systemem jest dodatkowo Drylogic. Zawór sterowany poprzez komputer kontroluje zamianę powietrza w komorze i likwiduje nadmierna wilgoć. Temperatura we wnętrzu gotowanego towaru mierzona jest przez punktową sondę. Multilevel cooking umożliwia jednoczesne przygotowanie najróżniejszych potraw, wymagających takich samych warunków, lecz innym czasie obróbki termicznej. Piec informuje kiedy należy wyjąć potrawę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 poziomów, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego cyklu gotowania. System przemywający jest samoczynny z 4 programami mycia: Eco, Normalny, Intensywny, Płukanie. Pot USB ułatwia wgrywanie nowych receptur gotowania i danych HACCP. Doskonale pełni też funkcję komory rozrostu i szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić choćby 500 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.
Podwójnie przeszklone drzwi posiadają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi tworzona z trwałego sylikonu, przystępna do samodzielnej wymiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i obudowa pieca tworzona ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest realne dzięki regulowanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, a także kanalizacji.