• Producent: Tecnoeka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Millenial Touch Screen Bakery . przystosowany do 6 blach 600x400mm. Piec barwny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, umożliwia precyzyjne ustawianie parametrów gotowania.

Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia to wysoki poziom wilgoci co ogranicza zużycie wody. Progresywnym systemem jest ponadto Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje podmianę powietrza w komorze i eliminuje nadmierna wilgoć. Temperatura wewnątrz gotowanego artykułu mierzona jest przez punktową sondę. Multilevel cooking pozwala na jednoczesne przygotowanie różnych potraw, wymagających takich samych warunków, ale innym czasie obróbki termicznej. Piec zawiadamia kiedy należy wyjąć potrawę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 poziomów, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego cyklu gotowania. System przemywający jest samoczynny z 4 programami mycia: Eco, Normalny, Intensywny, Płukanie. Pot USB usprawnia wgrywanie nowych receptur gotowania i danych HACCP. Idealnie pełni również funkcję komory rozrostu i szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić choćby 500 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi mają blokadę otwarcia, która chroni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi wykonana z trwałego sylikonu, łatwa do samodzielnej zamiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana pokrywa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i pokrywa pieca wytworzona ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest realne dzięki dostosowywanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej i kanalizacji.

samoczynny system przemywający

Piec konwekcyjno-parowy zaopatrzony jest w postępowy, automatyczny system przemywający, który proponuje cztery programy: ECO, Normalny, Intensywny oraz Płukanie, doskonale dopasowane do rozmaitych stopni zabrudzenia komory. Innowacyjna głowica myjąca zezwala na oszczędność wody choćby do 30%, co przekłada się nie tylko na mniejsze koszty eksploatacji,ponadto na korzyści dla środowiska naturalnego. Dzięki czemu codzienne czyszczenie pieca staje się prostsze, bardziej wydajne i przyjazne dla budżetu.

Urządzenie objęte jest dwuletnią gwarancją producenta.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne