• Producent: Liss
  • Kategoria: Pozostałe wyposażenie gastronomii
Naboje producenta Liss do syfonu do bitej śmietany. wytwarzane z wysokiej jakości stali, która wytrzymuje ciśnienie niezbędne do wykonania bitej śmietany. Każdy nabój jest wypełniony 8 g czystego N20 (podtlenek azotu), który jest całkowicie bezpieczny dla zdrowia i bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. Ponadto gaz jest bakteriostatyczny - chroni przed rozwojem bakterii, co przekłada się na możliwość dłuższego przechowania śmietany w syfonie bez ryzyka szybszego jej zepsucia.
Naboje są jednorazowego stosowania. Wykonanie ze stali rdzoodpornej sprawia, że nadają się do recyklingu.
Naboje są uniwersalne i nadają się do wszelkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do wykorzystania powoduje, że to świetna opcja zarówno do wykorzystania w mistrzowskiej gastronomii jak i w warunkach domowych.
W opakowaniu znajduje się 10 szt. Nabojów. Wartość za opakowanie 10 szt.
CIEKAWOSTKI:
Naboje marki Liss do syfonu do bitej śmietany, sosów i musów produkowane są z wysokiej jakości wytrzymałej stali nierdzewnej, która zagwarantuje pełne bezpieczeństwo eksploatacji, a także umożliwia ich całkowitą utylizację. Każdy nabój jest wypełniony ośmioma gramami czystego N20 (podtlenek azotu), który jest w całości bezpieczny dla zdrowia, bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. W dodatku gaz jest bakteriostatyczny i konserwujący – co chroni przed rozwojem bakterii w gotowym produkcie i umożliwia jego dłuższe przechowanie. Innowacyjny proces produkcyjny gwarantuje czystą zawartość gazu N2O bez jakichkolwiek zanieczyszczeń produkcyjnych. Ma to znaczący wpływ na wspaniały smak i zapach gotowego towaru.

Lakierowanie nabojów na szarypozwala na odróżnienie ich od nabojów CO2 i zabezpiecza je w trakcie magazynowania choćby w najmniej sprzyjających warunkach.

Naboje są uniwersalne i nadają się do wszystkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do korzystania sprawia, że to perfekcyjna opcja jednocześnie do wykorzystywania w mistrzowskiej gastronomii jak i w warunkach domowych.
Naboje z zawartością N2O to nie tylko bita śmietana. Dzięki nim można po za słodkimi deserami stworzyć, sos holenderski albo własny ketchupu. Łososiowe, paprykowe, chrzanowe pianki, albo espuma, to tylko część możliwości jakie daje połączenie nabojów LISS i syfonów FORGAST. Tworzenie sosów albo musów na ciepło, daje nieograniczone możliwości dla każdego szefa kuchni.
N2O podtlenek azotu to gaz bez smaku, bezbarwny, niepalny, bakteriostatyczny i jako środek konserwujący, zatrzymuje rozwój bakterii, o lekko słodkim zapachu. N2O jest używany na całym świecie jako dodatek do żywności. 8 gram N2O zawartych w naboju znajduje się pod ciśnieniem około 60 bar. Pomimo tak wysokiego ciśnienia użytkownie i przechowywanie jest w pełni bezpieczne ze względu na materiał i opracowaną konstrukcję, która wytrzymuje ośmiokrotnie pokaźniejsze obciążenia. Zaleca się by maksymalna temperatura przechowywania lub oddziaływania zewnętrznego nie była wyższa niż 50°C. Należy na dodatek unikać oddziaływania mechanicznego lub chemicznego na naboje znajdujące się pod ciśnieniem.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe wyposażenie gastronomii