• Producent: Liss
  • Kategoria: Pozostałe wyposażenie gastronomii
Naboje producenta Liss do syfonu do bitej śmietany - opakowanie 50 sztuk. wykonane z wysokiej jakości stali, która wytrzymuje ciśnienie konieczne do wykonania bitej śmietany. Każdy nabój jest wypełniony 8 g czystego N20 (podtlenek azotu), który jest w pełni bezpieczny dla zdrowia i bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. Dodatkowo gaz jest bakteriostatyczny - chroni przed rozwojem bakterii, co przekłada się na możliwość dłuższego przechowania śmietany w syfonie bez ryzyka szybszego jej zepsucia.
Naboje są jednorazowego użytkowania. Wykonanie ze stali nierdzewnej sprawia, iż nadają się do recyklingu.
Naboje są uniwersalne i nadają się do wszelkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do wykorzystania powoduje, że to świetna opcja równocześnie do wykorzystania w mistrzowskiej gastronomii jak i w warunkach domowych.
CIEKAWOSTKI:
Naboje marki Liss do syfonu do bitej śmietany, sosów i musów stworzone są z wysokiej jakości wytrzymałej stali nierdzewnej, która gwarantuje pełne bezpieczeństwo eksploatacji, a także pozwala na ich pełną utylizację. Każdy nabój jest wypełniony ośmioma gramami czystego N20 (podtlenek azotu), który jest w całości bezpieczny dla zdrowia, bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. Ponadto gaz jest bakteriostatyczny i konserwujący – co broni przed rozwojem bakterii w gotowym produkcie i pozwala na jego dłuższe przechowanie. Zaawansowany proces produkcyjny zagwarantuje czystą zawartość gazu N2O bez jakichkolwiek skażeń produkcyjnych. Ma to stanowczy wpływ na rewelacyjny smak i zapach gotowego towaru.

Lakierowanie nabojów na szaryzezwala na odróżnienie ich od nabojów CO2 i zabezpiecza je w trakcie magazynowania choćby w najmniej sprzyjających warunkach.

Naboje są uniwersalne i nadają się do wszelkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do wykorzystywania sprawia, iż to wspaniała opcja jednocześnie do wykorzystywania w mistrzowskiej gastronomii jak i w warunkach domowych.
Naboje z zawartością N2O to nie tylko bita śmietana. Dzięki nim można po za słodkimi deserami stworzyć, sos holenderski lub własny ketchupu. Łososiowe, paprykowe, chrzanowe pianki, albo espuma, to tylko część możliwości jakie daje połączenie nabojów LISS i syfonów FORGAST. Tworzenie sosów lub musów na ciepło, daje nieograniczone możliwości dla każdego szefa kuchni.
N2O podtlenek azotu to gaz bez smaku, bezbarwny, niepalny, bakteriostatyczny i jako środek konserwujący, zatrzymuje rozwój bakterii, o lekko słodkim zapachu. N2O jest wykorzystywany na całym świecie jako dodatek do żywności. 8 gram N2O zawartych w naboju znajduje się pod ciśnieniem około 60 bar. Pomimo tak wysokiego ciśnienia użytkownie i przechowywanie jest całkowicie bezpieczne ze względu na materiał i opracowaną konstrukcję, która wytrzymuje ośmiokrotnie większe obciążenia. Zaleca się by maksymalna temperatura przechowywania albo oddziaływania zewnętrznego nie była wyższa aniżeli 50°C. Należy na dodatek unikać oddziaływania mechanicznego lub chemicznego na naboje znajdujące się pod ciśnieniem.

Uwaga:

cena za opakowanie 50 sztuk.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe wyposażenie gastronomii