Naboje firmy Liss do syfonu do bitej śmietany. wytworzone z wysokiej jakości stali, która wytrzymuje ciśnienie niezbędne do wykonania bitej śmietany. Każdy nabój jest wypełniony 8 g czystego N20 (podtlenek azotu), który jest kompletnie bezpieczny dla zdrowia i bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. Na dodatek gaz jest bakteriostatyczny - broni przed rozwojem bakterii, co przekłada się na możliwość dłuższego przechowania śmietany w syfonie bez ryzyka szybszego jej zepsucia.
Naboje są jednorazowego wykorzystywania. Wykonanie ze stali nierdzewnej powoduje, iż nadają się do recyklingu.
Naboje są uniwersalne i nadają się do wszelkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do użytkowania sprawia, iż to świetna opcja równocześnie do stosowania w mistrzowskiej gastronomii jak i w warunkach domowych.
W opakowaniu znajduje się 24 szt. Nabojów. Cena za opakowanie 24 szt.
CIEKAWOSTKI:
Naboje marki Liss do syfonu do bitej śmietany, sosów i musów tworzone są z wysokiej jakości wytrzymałej stali nierdzewnej, która gwarantuje pełne bezpieczeństwo eksploatacji, a także umożliwia ich całkowitą utylizację. Każdy nabój jest wypełniony ośmioma gramami czystego N20 (podtlenek azotu), który jest kompletnie bezpieczny dla zdrowia, bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. W dodatku gaz jest bakteriostatyczny i konserwujący – co chroni przed rozwojem bakterii w gotowym produkcie i umożliwia jego dłuższe przechowanie. Progresywny proces produkcyjny zagwarantuje czystą zawartość gazu N2O bez jakichkolwiek zanieczyszczeń produkcyjnych. Ma to zasadniczy wpływ na świetny smak i zapach gotowego artykułu.
Lakierowanie nabojów na szaryumożliwia odróżnienie ich od nabojów CO2 i zabezpiecza je podczas magazynowania choćby w najmniej sprzyjających warunkach.
Naboje są uniwersalne i nadają się do wszelkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do wykorzystania sprawia, że to wspaniała opcja zarówno do stosowania w profesjonalnej gastronomii jak i w warunkach domowych.
Naboje z zawartością N2O to nie tylko bita śmietana. Dzięki nim można po za słodkimi deserami stworzyć, sos holenderski albo własny ketchupu. Łososiowe, paprykowe, chrzanowe pianki, albo espuma, to tylko część możliwości jakie daje połączenie nabojów LISS i syfonów FORGAST. Tworzenie sosów lub musów na ciepło, daje nieograniczone możliwości dla każdego szefa kuchni.
N2O podtlenek azotu to gaz bez smaku, bezbarwny, niepalny, bakteriostatyczny i jako środek konserwujący, zatrzymuje rozwój bakterii, o lekko słodkim zapachu. N2O jest użytkowany na całym świecie jako dodatek do żywności. 8 gram N2O zawartych w naboju znajduje się pod ciśnieniem około 60 bar. Pomimo tak wysokiego ciśnienia użytkownie i przechowywanie jest kompletnie bezpieczne ze względu na materiał i opracowaną konstrukcję, która wytrzymuje ośmiokrotnie obszerniejsze obciążenia. Zaleca się by maksymalna temperatura przechowywania lub oddziaływania zewnętrznego nie była wyższa niżeli 50°C. Należy ponadto unikać oddziaływania mechanicznego albo chemicznego na naboje znajdujące się pod ciśnieniem.