Kuter gastronomiczny producenta RESTOQUALITY o pojemności dzieży 15 l. Urządzenie asygnowane do siekania, mielenia, rozdrabniania warzyw, ziół, owoców, orzechów, mięsa na klopsy czy tatara. Pozwala na produkcję między innymi past, pesto, przecierów, sosów, mieszanek przyprawowych, dressingów do sałatek. Znajduje duże użycie w gastronomii, cukiernictwie, garmażerii, cateringu.
Urządzenie wyposażone w ostrze ze stali rdzoodpornej w kształcie "S". Obudowa, ostrze i dzieża wykonane z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Ostrze i misę można w przystępny sposób zdemontować w celu wyczyszczenia. Potężna pokrywa z poliwęglanu pozwala na ocenę stopnia zmielenia, a także dodawanie produktów w trakcie pracy. Prosty w obsłudze manualny panel sterowania. Dostosowywana prędkość w zakresie 750-1500 obrotów na minutę. Kuter posiada mikrowyłącznik bezpieczeństwa zatrzymujący pracę silnika urządzenia w przypadku wykrycia braku misy. Urządzenie jest szczególnie ciche i nie generuje wibracji przy pracy. Możliwość dodawania części w trakcie pracy.