Kuter gastronomiczny producenta RESTOQUALITY o obszerności dzieży 8 l. Rozmiary misy: 24x17,5 cm. Urządzenie dedykowane do ścierania, siekania, mielenia, miksowania, rozdrabniania, przetwarzania zróżnicowanego rodzaju produktów, takich jak: warzywa, mięso, ryby, orzechy, ser, czekolada, zioła. Umożliwia produkcję pomiędzy innymi, sosów, past, dressingów do sałatek, peso, pasztetów, ciasta naleśnikowego, a także wielu innych. Doskonale sprawdzi się w restauracjach, garmażeriach, masarniach, lokalach gastronomicznych.
obudowa i dzieża kutra wytworzone zostały z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Całość urządzenia jest nieskomplikowana w czyszczeniu i utrzymaniu higieny. Wszystkie części posiadające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP. Kuter posiada mikrowyłącznik bezpieczeństwa zatrzymujący pracę silnika urządzenia w sytuacji wykrycia braku misy.