Zmywarka gastronomiczna do naczyń ProfiChef SMART PCZ-03052 z funkcją wyparzania przeznaczona do mycia szkła, talerzy i sztućców. Elektroniczne sterowanie. Prześwit umożliwia mycie talerzy o maksymalnej średnicy 35 cm. Przy zaimplementowaniu adekwatnego kosza możliwość mycia pojemników GN.
Zmywarka ma 3 podstawowe cykle mycia: 90 i 120 i 180 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 60ºC (maksymalna temperatura 65oC), natomiast wyparzanie – w temperaturze do 92ºC. Orientacyjna wydajność: 40/30/20 koszy na godz.
Panel sterowania daje możliwość ustawienia wielu funkcji:
- wybór języka komunikatów na wyświetlaczu.
- Wyświetlanie temperatury pracy zmywarki.
- Możliwość aktywacji sygnału dźwiękowego po zakończeniu procesu mycia.
- Możliwość ustawienia samoczynnego zmywania po zamknięciu drzwi.
- Wyświetlanie sumy wszelkich cykli mycia zmywarki.
- Aktywacja dozowników płynów myjącego i płuczącego.
- Możliwość ustawienia 4 programów mycia, z ustawieniem czasu cyklu, temperatury wody w zbiorniku (maksymalnie 65oC) i bojlerze (maksymalnie 92oC), szybkości dozowania detergentów:
- 1. Czas cyklu: 60-540 s
- 2. Czas cyklu: 0-540 s
- 3. Czas cyklu: 60-540 s
- 4. Czas procesu: 60-720 s (intensywny)
- ustawienia wymuszenia częstotliwości podmiany wody po określonej liczbie cykli
Funkcja Termostop komory mycia i bojlera - zapewnia mycie w ustawionej temperaturze (proces nie zacznie się, jeśli temperatura wody w zbiorniku/bojlerze jest poniżej ustawionej wartości).
Funkcja samoczyszczenia - samoczynne czyszczenie komory mycia na koniec dnia po całkowitym opróżnieniu za pomocą gorącej wody z bojlera.
SoftStart - łagodny start dysz myjących, które nie rotują od razu z maksymalną prędkością, zabezpiecza szkło przed uszkodzeniem.
Pompa odpływu zamontowana w zmywarce zezwala na jej użytkowanie w zmywalni, gdzie odpływ wody umieszczony jest powyżej podłogi. Zastosowanie pompy spustowej jest nad wyraz wygodne w przypadku już istniejących lokali gastronomicznych, w których nie jest realne dokonywanie przeróbek sieci wodno-kanalizacyjnej w pomieszczeniu, gdzie umieszczona będzie zmywarka.
Tłoczona wanna ze stali i filtry wanny gwarantują utrzymanie czystości na adekwatnym poziomie. Górne i dolne ramiona przemywające oraz płuczące wykonane ze stali rdzoodpornej zapewniają właściwą jakość mycia i wyparzania. Urządzenie wytwarzane jest ze stali rdzoodpornej, co gwarantuje utrzymanie najwyższych standardów higieny.
W wyposażeniu 2 kosze (na talerze i płaski) produkowane z odpornego, wysokiej jakości tworzywa oraz koszyczek na sztućce
Zaleca się zamianę wody w komorze przemywającej co 25 cykli albo 2 razy dziennie (zależne od stopnia zabrudzenia naczyń). W celu bardziej skutecznego użycia wody w komorze przemywającej zaleca się opróżnienie naczyń z resztek i wstępne ich opłukanie.
W wyposażeniu zmywarki do naczyń PCZ-03052 znajdują się:
wykonano w UE.
Uwaga:
Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu mistrzowskich środków chemicznych asygnowanych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W przypadku odpływu ściekowego w pomieszczeniu umieszczonego powyżej podłogi należy zamówić zmywarkę z pompą odpływu. Podwyższoną jakość mycia i ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody. Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu urządzenia po 12 miesiącach od jego zakupu. Towar na zamówienie.