• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Zmywarki gastronomiczne
Zmywarka gastronomiczna do naczyń ProfiChef SMART PCZ-03052 z funkcją wyparzania przeznaczona do mycia szkła, talerzy i sztućców. Elektroniczne sterowanie. Prześwit umożliwia mycie talerzy o maksymalnej średnicy 35 cm. Przy zaimplementowaniu adekwatnego kosza możliwość mycia pojemników GN.
Zmywarka ma 3 podstawowe cykle mycia: 90 i 120 i 180 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 60ºC (maksymalna temperatura 65oC), natomiast wyparzanie – w temperaturze do 92ºC. Orientacyjna wydajność: 40/30/20 koszy na godz.
Panel sterowania daje możliwość ustawienia wielu funkcji:
  • wybór języka komunikatów na wyświetlaczu.
  • Wyświetlanie temperatury pracy zmywarki.
  • Możliwość aktywacji sygnału dźwiękowego po zakończeniu procesu mycia.
  • Możliwość ustawienia samoczynnego zmywania po zamknięciu drzwi.
  • Wyświetlanie sumy wszelkich cykli mycia zmywarki.
  • Aktywacja dozowników płynów myjącego i płuczącego.
  • Możliwość ustawienia 4 programów mycia, z ustawieniem czasu cyklu, temperatury wody w zbiorniku (maksymalnie 65oC) i bojlerze (maksymalnie 92oC), szybkości dozowania detergentów:
    • 1. Czas cyklu: 60-540 s
    • 2. Czas cyklu: 0-540 s
    • 3. Czas cyklu: 60-540 s
    • 4. Czas procesu: 60-720 s (intensywny)
  • ustawienia wymuszenia częstotliwości podmiany wody po określonej liczbie cykli

Funkcja Termostop komory mycia i bojlera - zapewnia mycie w ustawionej temperaturze (proces nie zacznie się, jeśli temperatura wody w zbiorniku/bojlerze jest poniżej ustawionej wartości).

Funkcja samoczyszczenia - samoczynne czyszczenie komory mycia na koniec dnia po całkowitym opróżnieniu za pomocą gorącej wody z bojlera.

SoftStart - łagodny start dysz myjących, które nie rotują od razu z maksymalną prędkością, zabezpiecza szkło przed uszkodzeniem.

Pompa odpływu zamontowana w zmywarce zezwala na jej użytkowanie w zmywalni, gdzie odpływ wody umieszczony jest powyżej podłogi. Zastosowanie pompy spustowej jest nad wyraz wygodne w przypadku już istniejących lokali gastronomicznych, w których nie jest realne dokonywanie przeróbek sieci wodno-kanalizacyjnej w pomieszczeniu, gdzie umieszczona będzie zmywarka.
Tłoczona wanna ze stali i filtry wanny gwarantują utrzymanie czystości na adekwatnym poziomie. Górne i dolne ramiona przemywające oraz płuczące wykonane ze stali rdzoodpornej zapewniają właściwą jakość mycia i wyparzania. Urządzenie wytwarzane jest ze stali rdzoodpornej, co gwarantuje utrzymanie najwyższych standardów higieny.
W wyposażeniu 2 kosze (na talerze i płaski) produkowane z odpornego, wysokiej jakości tworzywa oraz koszyczek na sztućce
Zaleca się zamianę wody w komorze przemywającej co 25 cykli albo 2 razy dziennie (zależne od stopnia zabrudzenia naczyń). W celu bardziej skutecznego użycia wody w komorze przemywającej zaleca się opróżnienie naczyń z resztek i wstępne ich opłukanie.
W wyposażeniu zmywarki do naczyń PCZ-03052 znajdują się:
  • dozownik płynu płuczącego
  • dozownik płynu przemywającego
  • kosze o wymiarach 50x50 cm:
    • uniwersalny płaski
    • kosz na 12/18 talerzy
    • pojemnik na sztućce
  • przewód zasilający
  • przewody zasilania wodą i odpływu

wykonano w UE.

Uwaga:

Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu mistrzowskich środków chemicznych asygnowanych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W przypadku odpływu ściekowego w pomieszczeniu umieszczonego powyżej podłogi należy zamówić zmywarkę z pompą odpływu. Podwyższoną jakość mycia i ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody. Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu urządzenia po 12 miesiącach od jego zakupu. Towar na zamówienie.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zmywarki gastronomiczne