• Producent: Forgast
  • Kategoria: Akcesoria do pakowania
Worki wykonane z folii o grubości 65 mikronów asygnowane do pakowania próżniowego. Wymiary 30x20 cm. Opakowanie 100 szt.
Woreczki tworzone z wielowarstwowej folii: PA/PE, poliamid/polietylen o grubości 65 μm (mikronów). Polietylen jest przeznaczony do kontaktu z żywnością a powłoka stworzona z poliamidu zagwarantuje wysoką odporność. Materiały wykonania zabezpieczają produkt przed uszkodzeniem i przedłużają jego przydatność do spożycia.
Możliwość stosowania w temperaturze od -20 do 95°C, przy czym temperatura maksymalna 95°C poprzez 30 min. Zakres temperatury zgrzewu 115-145°C.
Worki przeznaczone do pakowania próżniowego, a także:
• przechowywania w lodówce
• przechowywania w zamrażarce
• gotowania niskotemperaturowego Sous Vide – do 70°C. Przy obróbce w wyższych temperaturach zaleca się przeprowadzenie prób.
Tlen odpowiada za psucie się żywności w trakcie jej przechowywania oraz zmianę jej smaku, rozwój pleśni, wysychanie i utlenianie witamin. Zredukowana do minimum liczba powietrza w szczelnie zamkniętym worku foliowym pozwala na zachowanie poprzez długi czas przechowywania, świeżości, zapachu, adekwatnej konsystencji, wartości odżywczych oraz bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Pakowanie próżniowe jest najkorzystniejszym sposobem na zabezpieczenie produktów spożywczych o przeróżnej konsystencji, świeżych lub gotowych do spożycia.
Dzięki tej metodzie realne jest przechowanie bezkompromisowego mięsa, wędlin, bezkompromisowych i wędzonych ryb, serów, owoców, warzyw, gotowych dań, zup i sosów i ich pasteryzację.
Dzięki specjalnie dopasowanej grubości i rodzajowi dwóch materiałów stanowiących warstwy worka realne jest po za przechowywaniem, zastosowanie worków w procesach obróbki nisko temperaturowej równocześnie w środowisku pary jak i wody. Metoda ta umożliwia bezpieczne zapakowanie, marynowanie, obróbkę termiczną a następnie przechowanie gotowego dania bez wyjmowania go z worka. Metoda Sous Vide jest progresywnym sposobem przygotowywania potraw użytkowaną przez najkorzystniejszych szefów kuchni. Ze względu na własności i sposób wykonania, worki moletowane można stosować do każdego rodzaju pakowarek.
Worki gładkie mogą być wykorzystywane tylko do pakowarek komorowych.


Uwaga:

Woreczki sprzedawane w paczkach po 100 szt. Cena przekazana za opakowanie 100 szt.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Akcesoria do pakowania