• Producent: Forgast
  • Kategoria: Akcesoria do pakowania
Worki tworzone z folii o grubości 90 mikronów dedykowane do pakowania próżniowego i w atmosferze modyfikowanej (mieszance gazów spożywczych). Wysoka gęstość folii gwarantuje solidność woreczka w każdych warunkach. Rozmiary 30x20 cm. Opakowanie 100 szt.
Worki wytwarzane z wielowarstwowej folii: PA/PE, poliamid/polietylen o grubości 90 μm (mikronów). Polietylen jest przeznaczony do kontaktu z żywnością. Powłoka z poliamidu zagwarantuje wysoką trwałość. Materiały wykonania zabezpieczają towar przed zniszczeniem i przedłużają jego przydatność do spożycia.
Możliwość stosowania w temperaturze od -20 do 95°C, przy czym temperatura maksymalna 95°C poprzez 30 min. Zakres temperatury zgrzewu 115-160°C.
Worki przeznaczone do pakowania próżniowego oraz:
• przechowywania w lodówce
• przechowywania w zamrażarce
• gotowania niskotemperaturowego Sous Vide – do 70°C. Przy obróbce w wyższych temperaturach zaleca się przeprowadzenie prób.
Tlen odpowiada za psucie się żywności w trakcie jej przechowywania i zmianę jej smaku, rozwój pleśni, wysychanie, a także utlenianie witamin. Zredukowana do minimum liczba powietrza w szczelnie zamkniętym worku foliowym pozwala na zachowanie poprzez długi czas przechowywania, świeżości, zapachu, odpowiedniej konsystencji, wartości odżywczych i bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Pakowanie próżniowe jest najkorzystniejszym sposobem na zabezpieczenie produktów spożywczych o różnej konsystencji, świeżych albo gotowych do spożycia.
Dzięki tej metodzie osiągalne jest przechowanie bezkompromisowego mięsa, wędlin, bezkompromisowych i wędzonych ryb, serów, owoców, warzyw, gotowych dań, zup i sosów, a także ich pasteryzację.
Dzięki specjalnie przypasowanej grubości i rodzajowi dwóch materiałów stanowiących warstwy worka możliwe jest po za przechowywaniem, użycie worków w procesach obróbki nisko temperaturowej zarówno w środowisku pary jak i wody. Metoda ta umożliwia bezpieczne zapakowanie, marynowanie, obróbkę termiczną a następnie przechowanie gotowego dania bez wyjmowania go z worka. Metoda Sous Vide jest progresywnym sposobem przygotowywania potraw użytkowaną przez najlepszych szefów kuchni. Ze względu na własności i sposób wykonania, worki moletowane można stosować do każdego typu pakowarek.
Worki gładkie mogą być użytkowane tylko do pakowarek komorowych.


Uwaga:

Woreczki sprzedawane w paczkach po 100 szt. Wartość przekazana za opakowanie 100 szt.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Akcesoria do pakowania