• Producent: Forgast
  • Kategoria: Akcesoria do pakowania
Worki wytwarzane z folii o grubości 65 mikronów dedykowane do pakowania próżniowego. Wymiary 25x15 cm. Opakowanie 100 szt.
Woreczki stworzone z wielowarstwowej folii: PA/PE, poliamid/polietylen o grubości 65 μm (mikronów). Polietylen jest przeznaczony do kontaktu z żywnością a warstwa stworzona z poliamidu zagwarantuje wysoką solidność. Materiały wykonania zabezpieczają artykuł przed zniszczeniem i przedłużają jego przydatność do spożycia.
Możliwość wykorzystywania w temperaturze od -20 do 95°C, przy czym temperatura maksymalna 95°C przez 30 min. Zakres temperatury zgrzewu 115-145°C.
Worki przeznaczone do pakowania próżniowego oraz:
• przechowywania w lodówce
• przechowywania w zamrażarce
• gotowania niskotemperaturowego Sous Vide – do 70°C. Przy obróbce w wyższych temperaturach zaleca się przeprowadzenie prób.
Tlen odpowiada za psucie się żywności w trakcie jej przechowywania, a także zmianę jej smaku, rozwój pleśni, wysychanie oraz utlenianie witamin. Zredukowana do minimum liczba powietrza w szczelnie zamkniętym worku foliowym zezwala na zachowanie przez długi czas przechowywania, świeżości, zapachu, stosownej konsystencji, wartości odżywczych, a także bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Pakowanie próżniowe jest najkorzystniejszym sposobem na zabezpieczenie produktów spożywczych o różnorodnej konsystencji, świeżych lub gotowych do spożycia.
Dzięki tej metodzie realne jest przechowanie ascetycznego mięsa, wędlin, ascetycznych i wędzonych ryb, serów, owoców, warzyw, gotowych dań, zup i sosów oraz ich pasteryzację.
Dzięki specjalnie dobranej grubości oraz rodzajowi dwóch materiałów stanowiących warstwy worka osiągalne jest po za przechowywaniem, użycie worków w procesach obróbki nisko temperaturowej jednocześnie w środowisku pary jak i wody. Metoda ta pozwala na bezpieczne zapakowanie, marynowanie, obróbkę cieplną a następnie przechowanie gotowego dania bez wyjmowania go z worka. Metoda Sous Vide jest nowoczesnym sposobem przygotowywania potraw używaną przez najkorzystniejszych szefów kuchni. Ze względu na własności i sposób wykonania, worki moletowane można stosować do każdego typu pakowarek.
Worki gładkie mogą być używane tylko do pakowarek komorowych.


Uwaga:

Woreczki sprzedawane w paczkach po 100 szt. Cena przekazana za opakowanie 100 szt.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Akcesoria do pakowania