Przechowywać w piwnicy do 15 lat. Dekantacja jest opcjonalna, do 30 minut przed podaniem.W poszukiwaniu burgundzkiego wina, które najlepiej pasuje do Państwa kubków smakowych, Domaine Jessiaume jest potrzebnym przystankiem.
Ta winiarnia buduje jedne z najlepszych butelek w Côte de Beaune i robi to od około 200 lat. Została założona w 1850 roku poprzez rodzinę Jessiaume,teraz trafiła w ręce dr Jean-François Le Bigot, który łączy jakość z ogromnym szacunkiem dla terroir.Wraz z zasadami małej interwencji i organicznej uprawy winorośli, częścią sekretu sukcesu Domaine Jessiaume jest dostęp do dziewiczych winnic.
"Les Brouillards" to bardzo poszukiwane Premier Cru w Volnay - apelacji znanej z rześkich, aromatycznych czerwonych win. Ten Volnay jest początkowo lekki w nosie, lecz otwiera się z czasem. Proszę zwrócić uwagę na nuty skóry, ciasta wiśniowego, dzikich jeżyn i przypraw.
Na podniebieniu wino to demonstruje imponujący charakter. Ma potężną strukturę taninową, przeplataną dużą ilością rześkiej kwasowości. Jego smaki są miękkie, ale sycące - odkrywają nuty wytrawnej śliwki, kawy, skóry i ziemi, z nutami przypraw na finiszu.
To wino będzie świetnym towarzyszem mięsnej deski wędlin, wołowiny bourguignon lub kawałka miękkiego sera.