od 269,00 PLN
oszczędzasz do 1%
Ostrzarka diamentowa marki ZWILLING to narzędzie, które dba o wytrzymałość i ostrość noży kuchennych. Jest to niezastąpione narzędzie do utrzymania noży w nadzwyczajnej kondycji. Jej diamentowe wykończenie zezwala na delikatne i wydajne ostrzenie, a mocna , a także możliwość zawieszenia sprawiają, iż jestdostępna i gotowa do zastosowania w każdej chwili.
podczas krojenia na krawędzi ostrzy noży powstają mikro ubytki, nie widoczne "gołym okiem". Aby zachować na dłużej właściwą ostrość noży i nie dopuścić do spłaszczenia ostrza należy regularnie je ostrzyć.
Stalka jest wyekwipowana w użyteczną rękojeść z otworem do zawieszenia, a także pręta ostrzącego o owalnym zarysie. Ta mocna konstrukcja zapewnia solidność i stabilność w trakcie użytkowania.
Powierzchnia ostrzarki jest pokryta warstwą pyłu diamentowego, co efektywne naostrzenie noży ze stępionymi ostrzami. Specjalny, lekko spłaszczony owalny zarys ułatwia korzystanie.
Stalka ma długość 26 cm, co zagwarantuje komfortowe i wydajne ostrzenie noży.
Jak używać?
Jeśli jesteś praworęczny, trzymaj ostrzarkę w lewej ręce, najlepiej wierzchołkiem skierowanym do dołu, opartym na stabilnej powierzchni. Nóż trzymaj w prawej ręce pod kątem 20 stopni, w stosunku do pręta i pociągaj nóż wzdłuż ostrzarki, naprzemiennie - raz z jednej, raz z drugiej strony.
Po użyciu przetrzeć wilgotną szmatką, nie zanurzać w wodzie.