Ekspresowy piec do pizzy firmy Roller Grill. znakomicie stanie na wysokości zadania jednocześnie do pieczenia świeżej pizzy jak i odpiekania pizzy mrożonej. Komora pieca pomieści pizzę o max. Średnicy 32 cm. Cegła szamotowa umieszczona na dnie komory zagwarantuje możliwość prędkiego wypiekania pizzy zaledwie w 90 do 120 sekund. Piecyk ma manualną regulację temperatury w zakresie od 50 do 320 °C, dzięki czemu realne jest dopasowanie temperatury do wypieku różnorodnych produktów. Elektroniczny ekran temperatury zapewnia możliwość stałej kontroli temperatury w środku pieca. Drzwi do piecyka mają funkcjonalne przeszklenie, a w środku komory zamontowano oświetlenie, co powoduje,osiągalna jest kontrola cyklu wypiekania bez otwierania drzwi.
pokrywa urządzenia, a także uchwyt drzwi zostały produkowane ze stali nierdzewnej. U podstawy urządzenia zostały zamontowane nóżki z możliwością regulacji w celu prawidłowego wypoziomowania urządzenia.