• Producent: Lozamet
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Elektryczny kocioł warzelny KE-150.8 o obszerności 150 l jest urządzeniem wolno stojącym asygnowanym do szczególnie sporych placówek gastronomicznych, gdzie jednorazowo przyrządza się pokaźniejsze ilości potraw jednogarnkowych. Kocioł wyekwipowany w przyłącze wody 1/2'', a także przyłącze instalacji elektrycznej.
zastosowany system grzania pośredniego (podwójny płaszcz ze stali rdzoodpornej) pokaźnie skraca czas zagotowania potrawy – poniżej 55 minut. Przestrzeń międzypłaszczowa wypełniona parą wodną.
Urządzenie jest bezpieczne w użytkowaniu dzięki armaturze zabezpieczającej kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia. Regulator temperatury zagwarantuje zmianę intensywności grzania.
Zewnętrzna skrzynka sterownicza ma elektroniczny system regulacji poziomu wody w ogrzewaczu i zabezpieczenie komponentów grzejnych przed pracą bez wody.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne