• Producent: Lozamet
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Parowy kocioł warzelny KP-200.7 o objętości 200 l jest urządzeniem wolno stojącym przeznaczonym do wyjątkowo sporych placówek gastronomicznych, gdzie jednorazowo przyrządza się obszerniejsze ilości potraw jednogarnkowych.
zastosowany system grzania pośredniego (podwójny płaszcz ze stali rdzoodpornej) widocznie skraca czas zagotowania potrawy – poniżej 80 minut. Przestrzeń międzypłaszczowa wypełniona parą wodną.
Kocioł zasilany jest parą technologiczną z instalacji parowej albo zewnętrznej elitarnicy pary. Standardowo posiada zawór parowy, odwadniacz parowy i odpowietrznik spełniający równocześnie funkcję zaworu podciśnienia. Ze względu na to, że urządzenie jest zasilane z zewnętrznego źródła pary nie musi być zaopatrzone w urządzenie zabezpieczające przed nadmiernym wzrostem ciśnienia i standardowo go nie posiada.
Kocioł zaopatrzony w przyłącze wody ciepłej i ziemnej R1/2'', przyłącze instalacji kondensatu R1/2'', przyłącze instalacji parowej G1''.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne