• Producent: Lozamet
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Elektryczny kocioł warzelny przechylny KEP.30.1 w obudowie okrągłej jest urządzeniem wolno stojącym. Asygnowany jest do wielkich placówek gastronomicznych, gdzie jednorazowo przyrządza się obszerniejsze ilości potraw jednogarnkowych. Objętość 30 l. Możliwość przechylenia kociołka gwarantuje ergonomiczne, bezpieczne i higieniczne użytkowanie.
Dwupłaszczowa konstrukcja kotła wyprodukowana z wysokojakościowej stali rdzoodpornej kwasoodpornej i system pośredniego grzania widocznie skraca czas zagotowania potrawy i uniemożliwia przypalaniu potraw. Orientacyjny czas zagotowania nominalnej ilości wynosi 25 minut. Specjalne blokady i zabezpieczenia chronią przed przypadkowym wylaniem zawartości czy uszkodzeniem urządzenia.
Skrócona instrukcja obsługi na urządz eniu upraszcza obsługę.

Uwaga:

W celu ulepszonego funkcjonowania urządzenia niezbędny jest zakup podstawy z półką albo bez.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne