Podwójny zestaw elektrycznych kotłów warzelnych przechylnych KEP.30.1x2 dedykowany jest do obszernych placówek gastronomicznych, gdzie jednorazowo przyrządza się obszerniejsze ilości potraw jednogarnkowych. Pojemność 2x30 l. Możliwość przechylenia kociołka zagwarantuje praktyczne, bezpieczne i higieniczne stosowanie.
Dwupłaszczowa budowa kotła wytwarzana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej kwasoodpornej i system pośredniego grzania wyraźnie skraca czas zagotowania potrawy i uniemożliwia przypalaniu potraw. Orientacyjny czas zagotowania nominalnej ilości wynosi 25 minut. Specjalne blokady i zabezpieczenia chronią przed przypadkowym wylaniem zawartości czy uszkodzeniem urządzenia.
Skrócona instrukcja obsługi na urządz eniu ułatwia obsługę.
Uwaga:
W celu ulepszonego funkcjonowania urządzenia konieczny jest zakup podstawy z półką albo bez.