• Producent: Diamond
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy 10x GN 2/1 gazowy 47 kW z samoczynnym czyszczeniem Płyty obciążeniowe piekarnika GN 2/1 (lub GN 1/1). Nośność: 100 kg. Konstrukcje boczne mniejsze niż 65 mm, „antywywrotne". Sonda temperatury rdzenia. Dysza wpuszczana ze szpulą. Ładowarka 600x400 EURONORM (na zamówienie, ref: AC/P12.). Uwaga: dostarczane bez rusztów i płyt GN. Budowa wewnętrzna i zewnętrzna ze stali rdzoodpornej AISI 304, izolacja termiczna z włókna ceramicznego, panel sterowania z filtrem ze stali nierdzewnej uniemożliwiającym zabrudzeniu komponentów (panel wentylowany), nóżki ze stali rdzoodpornej. Komora gotowania: w całości spawana, całkowicie wodoszczelna, zaokrąglone rogi i kąty bez żadnych nierówności. Uszczelka mocowana na przodzie komory gotowania. Podwójnie ciągnione dno oddzielające skropliny ze smaru w kierunku odpływu. Standardowy skraplacz pary ograniczający temperaturę kondensatu na odpływie i ograniczający wylot pary po otwarciu drzwi. Łatwo zdejmowalna platynowa budowa drzwi. Łatwo demontowalne dyfuzory ciepła. Obfite, napędzane silnikiem drzwi umożliwiające wszystkiego typu gotowanie. Niepowtarzalna konstrukcja pokrywy w połączeniu z wentylatorem bocznym ze stali nierdzewnej AISI 304 (CCRR), zapewniająca równomierne zarządzanie i dystrybucję ciepła. Drzwi z podwójnymi szybami: poręczny i atermiczny uchwyt, samoczynne zamykanie z zabezpieczeniem przed przypadkowym otwarciem, zintegrowany z drzwiami moduł odzysku kondensatu, wewnętrzne okno mocowane na zawiasach dla prostego czyszczenia i genialnej higieny. Cyrkulacja powietrza pomiędzy szybami lepszą izolację termiczną. Mikroprzełącznik zatrzymujący wentylator w trakcie otwierania. Boczne oświetlenie LED umożliwiające całościowy widok obudowy. Ogrzewanie gazowe: palnikami pulsacyjnymi i rowkowymi wymiennikami ciepła (zwiększenie produktywności i oszczędność do 20% zużycia gazu i 20% emisji destrukcyjnych substancji), parą przez zewnętrzny kocioł gazowy. Panel sterowania „DOTYKOWY" 7 z dostępem od przodu, przystępnym i szybkim serwisem posprzedażowym, stopień ochrony IPx5 (przed strumieniami wody). Wersja PLUS dostępna na: Generowany poprzez bojler parowy (100% nasycenie), Kontrola dotykowa - wyświetlacz dotykowy o wymiarach 7 i wysokiej rozdzielczości pozwala na użytkownikowi dopasowanie wszystkich podstawowych funkcji piekarnika. Zarządzanie ulubionymi na ekranie głównym. Dźwiękowe i wizualne powiadomienie o zakończeniu programu. 3 tryby pieczenia (samoczynny, programowany, manualny), Regulacja wilgotności od 1% do 100% dzięki sondzie LAMBDA (CCHY - wyłączna patentowa), prawdziwa kontrola wilgotności (wyłączny patent), umożliwiająca w dodatku pokaźne oszczędności w zużyciu wody OSZCZĘDNOŚĆ WODY. Pamięć (zaprogramowana wstępnie) dla 1000 przepisów, 16 różnych faz pieczenia (dobór spośród 16 najróżniejszych rodzajów kolejnych faz), TRYB samoczynnY - samoczynne pieczenie zgodnie z typym, wagą i ilością produktu, 11 specjalnych cykli: NISKOTEMPERATUROWE GOTOWANIE (CCBT) niskotemperaturowe gotowanie (T° poniżej 100°C), REGENERACJA - funkcja regeneracji, PASTERYZACJA ŚWIEŻYCH MAKARONÓW - pasteryzacja świeżego makaronu, ODWADNIANIE itp, 7 kontroli prędkości. Czujka rdzenia (6 czujników). Automatyczne podgrzewanie i prędkie chłodzenie komory piekarniczej (CCRR). Port USB do przechowywania i transferu rozmaitych programów gotowania (zarządzanie danymi HAC --//--CharakterystykaRodzaj Stacjonarny Zasilanie Gazowe Moc elektryczna (kW) 1,5 Moc gazowa (kW) 47 Napięcie 230V Częstotliwość 50Hz Temperatura nieznaczna (°C) 25 Temperatura maksymalna (°C) 300 liczba poziomów 10 wymiar GN 2/1 GN objętość GN 10x GN 2/1 Samoczyszczenie TAK Kółka TAK Oświetlenie TAK pojemnościPojemność (kg) 100 MateriałyMateriał Stal nierdzewna Gatunek stali nierdzewnej AISI 304 wymiaryGłębokość (mm) 971 Szerokość (mm) 1090 Wysokość (mm) 1058

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne