• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Omega Bakeline z natryskowym systemem wytwarzania pary. Jednorazowy wsad – 10 pojemników lub blach o rozmiarze 600x400 mm. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy ekran dotykowy. Europejska produkcja. Innowacyjny design. Rzetelne wykonanie.
Ręczny, programowalny lub automatyczny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic pojemników / blach. Odległość między prowadnicami 8 cm zezwala na korzystanie z pojemników o głębokości do 6,5 cm. Istotnie higieniczna tłoczona komora wyprodukowana z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Przednia część urządzenia tworzona bez użycia połączeń śrubowych i nitów. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki / blachy i możliwość nieskomplikowanego odchylenia ścianki osłaniającej wentylator sprawia, że piec prosto utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby gwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,jeszcze jest dodatkowym elementem zapewniającym wysoką higienę pieca.
2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory słuszne oświetlenie wnętrza. Poręczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą lub lewą stronę. Piec ProfiChef Omega Bakeline jest wyekwipowany w automatyczny system myjący komorę urządzenia.
Szczegółowa charakterystyka:
  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze, a także pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą (opcja)
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 280°C
  • technika ACT, pozwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów cyklu pracy pieca i obniżenie zużycia energii.
  • Manualne oraz programowane ustawienia trybów pracy
  • Fabryczne programy obróbki
  • Funkcja MYCOOKBOOK przeznaczona do zapisywania programów w wybranych folderach
  • Manualny i automatyczny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Możliwość zapisana programów w 10 krokach
  • Funkcja HOLD zezwalająca na wstrzymanie procesu
  • 10” dotykowy panel sterowania
  • Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
  • Możliwość zapisu i eksportu danych HACCP
  • Złącze USB
  • Zintegrowany moduł WIFI
  • System autodiagnostyki
  • Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T (opcja)
  • System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z zróżnicowanymi czasami trwania
  • System prędkiego schładzania komory
  • Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
  • Specjalny cykl dedykowany do wyrastania ciasta
  • System ręcznego dodawania zaparowania w trakcie trwania procesu
  • System szybkiego zaparowania
  • Programowany system FCS pozwalający na wymuszone usuwanie nadmiaru pary z komory pieca
  • technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane usuwanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Siedem szybkości wentylatora
  • szybkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • Tłoczona komora pieca wykonana z gatunkowej stali 304
  • użyteczna zgodna z wymogami HACCP klamka drzwi komory
  • Przednia część urządzenia wyprodukowana ze stali 304 bez użycia połączeń śrubowych i nitów
  • Wielopunktowa sonda rdzenia (opcja)
  • Zintegrowany syfon odpływu wody
  • dostosowywane nóżki
  • Możliwość ustawiania maszyn na sobie
  • Prowadnice pojemników wykonane z blachy
  • nieskomplikowany w demontażu system prowadnic na pojemniki i blachy
  • Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi (opcja)
  • Podwójna szyba drzwi komory wytwarzana z niskoemisyjnego typu szkła
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • Oświetlenia halogenowe wnętrza komory pieca
  • Prysznic na zwijaku
  • System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
  • Zintegrowany pojemnik na płyn myjący Profi Chef
  • Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia
  • kanon pojemników i blach o wymiarach 600x400 mm

Uwaga:

Piec dostarczany jest bez pojemników i blach. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach używania pieca.

Przy zakupie pieca Omega Bakeline oferujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez mistrzowskiego szefa kuchni! Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i dobrze zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane przez inwestora. Zakres szkolenia: podstawowe dane na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów przedstawiających efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów. Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego przez inwestora oświadczenia. Szczegóły w Dziale Handlowym.Towar na zamówienie

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne