Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Omega Bakeline z natryskowym systemem wytwarzania pary. Jednorazowy wsad – 10 pojemników lub blach o rozmiarze 600x400 mm. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy ekran dotykowy. Europejska produkcja. Innowacyjny design. Rzetelne wykonanie.
Ręczny, programowalny lub automatyczny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic pojemników / blach. Odległość między prowadnicami 8 cm zezwala na korzystanie z pojemników o głębokości do 6,5 cm. Istotnie higieniczna tłoczona komora wyprodukowana z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Przednia część urządzenia tworzona bez użycia połączeń śrubowych i nitów. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki / blachy i możliwość nieskomplikowanego odchylenia ścianki osłaniającej wentylator sprawia, że piec prosto utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby gwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,jeszcze jest dodatkowym elementem zapewniającym wysoką higienę pieca.
2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory słuszne oświetlenie wnętrza. Poręczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą lub lewą stronę. Piec ProfiChef Omega Bakeline jest wyekwipowany w automatyczny system myjący komorę urządzenia.
Szczegółowa charakterystyka:
- Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze, a także pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
- Możliwość pracy z sondą (opcja)
- Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 280°C
- technika ACT, pozwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów cyklu pracy pieca i obniżenie zużycia energii.
- Manualne oraz programowane ustawienia trybów pracy
- Fabryczne programy obróbki
- Funkcja MYCOOKBOOK przeznaczona do zapisywania programów w wybranych folderach
- Manualny i automatyczny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
- Możliwość zapisana programów w 10 krokach
- Funkcja HOLD zezwalająca na wstrzymanie procesu
- 10” dotykowy panel sterowania
- Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
- Możliwość zapisu i eksportu danych HACCP
- Złącze USB
- Zintegrowany moduł WIFI
- System autodiagnostyki
- Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T (opcja)
- System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z zróżnicowanymi czasami trwania
- System prędkiego schładzania komory
- Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
- Specjalny cykl dedykowany do wyrastania ciasta
- System ręcznego dodawania zaparowania w trakcie trwania procesu
- System szybkiego zaparowania
- Programowany system FCS pozwalający na wymuszone usuwanie nadmiaru pary z komory pieca
- technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane usuwanie nadmiaru pary z komory pieca
- Siedem szybkości wentylatora
- szybkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
- Tłoczona komora pieca wykonana z gatunkowej stali 304
- użyteczna zgodna z wymogami HACCP klamka drzwi komory
- Przednia część urządzenia wyprodukowana ze stali 304 bez użycia połączeń śrubowych i nitów
- Wielopunktowa sonda rdzenia (opcja)
- Zintegrowany syfon odpływu wody
- dostosowywane nóżki
- Możliwość ustawiania maszyn na sobie
- Prowadnice pojemników wykonane z blachy
- nieskomplikowany w demontażu system prowadnic na pojemniki i blachy
- Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi (opcja)
- Podwójna szyba drzwi komory wytwarzana z niskoemisyjnego typu szkła
- System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
- Oświetlenia halogenowe wnętrza komory pieca
- Prysznic na zwijaku
- System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
- Zintegrowany pojemnik na płyn myjący Profi Chef
- Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia
- kanon pojemników i blach o wymiarach 600x400 mm
Uwaga:
Piec dostarczany jest bez pojemników i blach. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach używania pieca.
Przy zakupie pieca Omega Bakeline oferujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez mistrzowskiego szefa kuchni! Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i dobrze zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane przez inwestora. Zakres szkolenia: podstawowe dane na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów przedstawiających efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów. Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego przez inwestora oświadczenia. Szczegóły w Dziale Handlowym.Towar na zamówienie