Piec konwekcyjno-parowy elektryczny producenta ProfiChef Omega z bojlerowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 11 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Innowacyjny design. Rzetelne wykonanie.
Ręczny, programowalny lub automatyczny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość między prowadnicami 7 cm zezwala na korzystanie z pojemników GN choćby o głębokości 6,5 cm. Szczególnie higieniczna tłoczona komora wytworzona z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Przednia część urządzenia tworzona bez użycia połączeń śrubowych i nitów. Prosto demontowalny stelaż na pojemniki GN, a także możliwość prostego odchylenia ścianki okrywającej wentylator sprawia, że piec prosto utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę termiczną,także jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.
Oświetlenie LED zapewnia znakomite oświetlenie wnętrza. Poręczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą lub lewą stronę.
Szczegółowa charakterystyka:
- Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze oraz pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
- Możliwość pracy z sondą
- Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
- technika ACT, zezwalająca na samoczynną kontrolę i regulację parametrów cyklu pracy pieca i obniżenie zużycia energii
- Manualne i programowane ustawienia trybów pracy
- Fabryczne programy obróbki
- Funkcja MYCOOKBOOK przeznaczona do zapisywania programów w wybranych folderach
- Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
- Możliwość zapisana programów w 10 krokach
- Funkcja HOLD zezwalająca na wstrzymanie procesu
- Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
- Możliwość zapisu i eksportu danych HACCP
- Złącze USB
- Zintegrowany moduł WIFI
- System autodiagnostyki
- Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T
- System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z różnymi czasami trwania
- System szybkiego schładzania komory
- Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
- Specjalny proces asygnowany do wyrastania ciasta
- System ręcznego dodawania zaparowania w trakcie trwania procesu
- System szybkiego zaparowania dzięki zaimplementowaniu wytwornicy pary
- Programowany system FCS pozwalający na wymuszone likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
- technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
- Siedem prędkości wentylatora
- prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
- 3-sonda rdzenia
- Zintegrowany syfon odpływu wody
- dostosowywane nóżki
- Możliwość ustawiania sprzętów na sobie
- Łatwy w demontażu system prowadnic na pojemniki
- Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
- Podwójna szyba drzwi komory wytworzona z niskoemisyjnego typu szkła
- System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
- Prysznic na zwijaku
- System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
- automatyczny system płukania i odkamieniania luksusowicy pary
- Zintegrowany pojemnik na płyn myjący i odkamieniacz ProfiChef
- Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia
Uwaga:
Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach stosowania pieca.
Przy zakupie pieca Omega oferujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez mistrzowskiego kucharza!
Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i poprawnie zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane przez inwestora.
Zakres szkolenia: podstawowe informacje na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów demonstrujących efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów.
Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego przez inwestora oświadczenia. Szczegóły w Dziale Handlowym.