• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny marki ProfiChef Omega z bojlerowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 7 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy ekran dotykowy. Europejska produkcja. Nowoczesny design. Rzetelne wykonanie.

Ręczny, programowalny albo samoczynny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.

Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość pomiędzy prowadnicami 7 cm umożliwia korzystanie z pojemników GN choćby o głębokości 6,5 cm. Bardzo higieniczna tłoczona komora produkowana z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Przednia część urządzenia tworzona bez wykorzystania połączeń śrubowych i nitów. Prosto demontowalny stelaż na pojemniki GN oraz możliwość przystępnego odchylenia ścianki okrywającej wentylator sprawia, iż piec łatwo utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,dodatkowo jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.

Oświetlenie LED gwarantuje świetne oświetlenie wnętrza. Praktyczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.

Szczegółowa charakterystyka:

  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze i pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
  • technika ACT, pozwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów cyklu pracy pieca i obniżenie zużycia energii
  • Manualne, a także programowane ustawienia trybów pracy
  • Fabryczne programy obróbki
  • Funkcja MYCOOKBOOK asygnowana do zapisywania programów w wybranych folderach
  • Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Możliwość zapisana programów w 10 krokach
  • Funkcja HOLD zezwalająca na wstrzymanie procesu
  • Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
  • Możliwość zapisu i eksportu informacji HACCP
  • Złącze USB
  • Zintegrowany moduł WIFI
  • System autodiagnostyki
  • Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T
  • System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z różnorodnymi czasami trwania
  • System szybkiego schładzania komory
  • Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
  • Specjalny cykl przeznaczony do wyrastania ciasta
  • System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania procesu
  • System szybkiego zaparowania dzięki zaimplementowaniu wytwornicy pary
  • Programowany system FCS zezwalający na wymuszone likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • technika SCS, pozwalająca na kontrolowane usuwanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Siedem prędkości wentylatora
  • prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • 3-punktowa sonda rdzenia
  • Zintegrowany syfon odpływu wody
  • dostosowywane nóżki
  • Możliwość ustawiania sprzętów na sobie
  • Łatwy w demontażu system prowadnic na pojemniki
  • Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
  • Podwójna szyba drzwi komory produkowana z niskoemisyjnego typu szkła
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • Prysznic na zwijaku
  • System samoczynnego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
  • samoczynny system płukania i odkamieniania wytwornicy pary
  • Zintegrowany pojemnik na płyn myjący i odkamieniacz ProfiChef
  • Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu procesu mycia

Uwaga:

Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach wykorzystywania pieca.

Przy zakupie pieca Omega proponujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez profesjonalnego kucharza!
Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i prawidłowo zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane przez inwestora.
Zakres szkolenia: podstawowe dane na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów przedstawiających efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów.
Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego poprzez inwestora oświadczenia. Detale w Dziale Handlowym.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne