• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny marki ProfiChef Delta z natryskowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 11 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe. Europejska produkcja. Nowoczesny design. Rzetelne wykonanie.

Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość pomiędzy prowadnicami 7 cm umożliwia korzystanie z pojemników GN choćby o głębokości 6,5 cm. Przednia część urządzenia produkowana bez zastosowania połączeń śrubowych i nitów. Niezwykle higieniczna tłoczona komora wytworzona z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki GN i możliwość nietrudnego odchylenia ścianki przykrywającej wentylator sprawia, że piec prosto utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zapewnia nie tylko wysoką ochronę cieplną,także jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.

Oświetlenie LED gwarantuje znakomite oświetlenie wnętrza. Poręczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.

Szczegółowa charakterystyka:

  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze oraz pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
  • Manualne i programowane ustawienia trybów pracy
  • Możliwość zapisania do 99 programów w 5 krokach
  • Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Wielofunkcyjny elektroniczny panel sterowania
  • Możliwość zmiany parametrów w trakcie trwania cyklu
  • skrupulatna informacja o ustawionych oraz aktualnych parametrach pracy pieca
  • System autodiagnostyki
  • System szybkiego schładzania komory
  • prędki zapis oraz kasowanie programów
  • Możliwość ręcznego wydłużania czasu obróbki
  • System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania procesu
  • System szybkiego zaparowania dzięki zaimplementowaniu luksusowicy pary
  • technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Trzy szybkości wentylatora
  • prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • Jednopunktowa sonda rdzenia
  • Zintegrowany syfon odpływu wody
  • regulowane nóżki
  • Możliwość ustawiania urządzeń na sobie
  • Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • Możliwość konstrukcji prysznica zewnętrznego
  • automatyczny system mycia komory pieca
  • automatyczny system płukania i odkamieniania ekskluzywnicy pary

Uwaga:

Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach stosowania pieca.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne