Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Delta z natryskowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 7 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe. Europejska produkcja. Innowacyjny design. Rzetelne wykonanie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość między prowadnicami 7 cm pozwala na korzystanie z pojemników GN choćby o głębokości 6,5 cm. Przednia część urządzenia tworzona bez wykorzystania połączeń śrubowych i nitów. Szczególnie higieniczna tłoczona komora wyprodukowana z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Z łatwością demontowalny stelaż na pojemniki GN, a także możliwość prostego odchylenia ścianki okrywającej wentylator powoduje, że piec z łatwością utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zapewnia nie tylko wysoką ochronę cieplną,ponadto jest dodatkowym elementem zapewniającym wysoką higienę pieca.
Oświetlenie LED gwarantuje nieprzeciętne oświetlenie wnętrza funkcjonalna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą lub lewą stronę.
Szczegółowa charakterystyka:
- Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze i pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
- Możliwość pracy z sondą
- Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
- Manualne oraz programowane ustawienia trybów pracy
- Możliwość zapisania do 99 programów w 5 krokach
- Manualny i automatyczny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
- Wielofunkcyjny elektroniczny panel sterowania
- Możliwość zmiany parametrów podczas trwania procesu
- skrupulatna informacja o ustawionych, a także aktualnych parametrach pracy pieca
- System autodiagnostyki
- System szybkiego schładzania komory
- prędki zapis, a także kasowanie programów
- Możliwość ręcznego wydłużania czasu obróbki
- System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania procesu
- System szybkiego zaparowania dzięki zaimplementowaniu ekskluzywnicy pary
- technologia SCS, zezwalająca na kontrolowane eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
- Trzy prędkości wentylatora
- szybkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
- Jednopunktowa sonda rdzenia
- Zintegrowany syfon odpływu wody
- dostosowywane nóżki
- Możliwość ustawiania urządzeń na sobie
- Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
- System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
- Możliwość konstrukcji prysznica zewnętrznego
- automatyczny system mycia komory pieca
- automatyczny system płukania i odkamieniania luksusowicy pary
Uwaga:
Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach wykorzystywania pieca.